Slovo zřizovatele

Mateřská škola a Základní škola Duhový svět, s.r.o. byla založena v roce 2012 na základě strategického rozhodnutí Vysoké školy manažerské informatiky a ekonomiky rozšířit svoji nabídku o předškolní vzdělávání. Následně v roce 2014 vedení školy rozhodlo o rozšíření činnosti i o výuku na I. stupni (1. – 5. třída). V roce 2015 byly vysokoškolské aktivity převedeny na Vysokou školu podnikání a následně v roce 2020 roli zřizovatele převzali akcionáři Vysoké školy manažerské informatiky a ekonomiky – společnosti Marlyle a VTIC, které se dlouhodobě věnují investicím do perspektivních oborů včetně ICT, fintech nebo právě vzdělávání.

Základem celého projektu bylo setkání přátel z různých oblastí podnikání, kteří jsou přesvědčeni o tom, že nejcennější komoditou každého člověka je kvalitní vzdělání a poznání. Právě zde vznikla potřeba zařadit do portfolia vedle investic, vývoje software a ICT, obnovitelných zdrojů, výroby ekologických obalů a rozvoje obchodování s kryptoměnami, také vzdělání. Považujeme za naši povinnost dlouhodobě podporovat vzdělávací projekty i nadané studenty a poskytovat skutečně kvalitní vzdělání, které bude každému jednotlivci průvodcem v jeho rozhodování a životním směřování.

Vize Duhového světa 

Klademe si za cíl poskytovat moderní vzdělávání, které děti připraví na svět, jenž je bude čekat. Věříme tomu, že pro děti jsou klíčové kompetence, jako je samostatné myšlení a rozhodování, kritické myšlení, schopnost týmové práce, umění empatie a řešení konfliktů a v neposlední řadě schopnost přizpůsobit se měnícímu se světu. Tyto kompetence klademe minimálně na roveň klasickým školním znalostem a výstupům. Umožňujeme každému dítěti rozvíjet se svým vlastním tempem a vlastní cestou.

Stejně tak, jako má duha sedm barev, tak filozofie naší školy má sedm hlavních pilířů, jak vzdělat a vychovat tolerantního, odpovědného, komunikativního člověka s vnitřní motivací ke vzdělání.

Přečtěte si více o vizi a hodnotách Duhového světa zde.